Experience

Ontdek Onze Extra Activiteiten

Bij Ivgi&Greben hoef je geen danser te zijn om te ervaren wat dans met je lijf doet. We organiseren een scala aan activiteiten om je te laten zien wat dans kan zijn en hoe je meer kunt genieten van deze kunstvorm. Of je nu wilt deelnemen aan een workshop, een voorstelling bijwonen, of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van dans, er is altijd iets voor jou. Lees verder om te ontdekken wat we aanbieden en hoe je kunt meedoen.

De introductievideo voor het onderwijs

Educatieprogramma’s

Ons educatieprogramma richt zich op kinderen, jongeren en andere geïnteresseerden. In het seizoen 2024-2025 geeft Ivgi&Greben workshops aan basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, en ook onder andere aan studenten van NHL Stenden. Deze workshops vinden plaats in onze studio in de Blokhuispoort in Leeuwarden, maar ook op locatie in de provincie.

Basisscholen
Samen met Kunstkade bieden we workshops voor leerlingen van de basisscholen. Met de voorstelling “Nice to meet you!” als uitgangspunt, leren de leerlingen hoe hun eigen bewegingen onderling contact inhoud geven, hoe je je gevoelens uitdrukt. En hoe je met houding, gebaren en samenwerken veel betekenis kunt overdragen.

 De “Nice to meet you!” workshop kan verschillende vormen aannemen. De vragen en situatie van leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten, kunnen hier bijvoorbeeld ook het uitgangspunt van zijn.

Meer voor scholen

Community-Dance Projecten

Ivgi&Greben organiseert diverse community-dance projecten om mensen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar te brengen.

Dans over de Drempel
In Harlingen werken we samen met “Over de Drempel” om dans naar ouderen te brengen. Dit unieke project draait om eenvoudige bewegingen en expressieve gebaren, met als doel om ouderen letterlijk en figuurlijk “over de drempel” te krijgen. Samen creëren we gebarendansen en tableaus die de verbindende kracht van dans in de praktijk brengt.

Hope Punks Zamenhof
Hope Punks is een dansproject waarbinnen we met twee Europese partners uit Berlijn en Wenen samenwerken en kennis uitwisselen. Het doel ervan is mensen van verschillende achtergrond en leeftijd met dans bij elkaar te brengen om vervreemding te verminderen en het plezier van samen bewegen te laten ervaren.. Voor ons project werken we lokaal samen met partnersals Amaryllis en CSG Comenius Zamenhof. Om de impact te vergroten, ontwikkelen we een toolkit voor dansworkshops (“Playshops”) die gericht zijn op kennismaking, vertrouwen opbouwen en het versterken van lichamelijke weerbaarheid. Door dans en spelelementen te combineren en in de toolkit overdraagbaar te maken, hopen we een blijvende verbinding te creëren, om te beginnen in Leeuwarden Oost.

Randprogramma Rond Voorstellingen
Naast onze voorstellingen bieden we contextprogramma’s, zoals inleidingen, workshops, en informele (na)gesprekken. Deze activiteiten geven meer inzicht in onze choreografieën en laten je ervaren wat dans kan betekenen, zowel fysiek als mentaal. We hopen zo de magie van het theater te delen en de toegankelijkheid van moderne dans te vergroten.

Workshops Tijdens het Oerolfestival
Ivgi&Greben is van 7 tot en met 16 juni 2024 te zien op het Oerolfestival op Terschelling met de voorstelling “Beam on the Beach”. Naast de voorstelling organiseren we in de buitenlucht workshops om 15 uur in de middag. Deze workshops zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht ervaring. Kom genieten van dans in de zon op het prachtige eiland Terschelling.

All You Can Dance!
Op maandagavond organiseert Ivgi&Greben “All You Can Dance!” in onze studio in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Deze dansworkshop is open voor iedereen die wil bewegen, jong of oud, ervaren of niet. De workshop draait om het ervaren van bewegen en het plezier dat daarbij hoort. Je bent welkom om te ontdekken wat dans kan zijn en hoe het je kijk op dans kan veranderen.

Meer voor iedereen

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over onze activiteiten en hoe je kunt deelnemen, bezoek onze website of neem contact met ons op. We hopen je snel te zien bij een van onze evenementen!