Portfolio

Ivgi&Greben is een hedendaags dansgezelschap opgericht door choreografen Uri Ivgi en Johan Greben. Sinds hun samenwerking in 2003 begon, hebben ze voorstellingen gemaakt die de menselijke conditie onderzoeken, waarbij thema’s centraal staan ​​als de spanning tussen het individu en de groep, aantrekking en afwijzing, de strijd om vrijheid, veiligheid en liefde.

Foto: Johan Greben & Uri Ivgi, door Balanina Photography

Hun optredens kenmerken zich door een kenmerkende lichamelijkheid en dynamische beweging. Door hun choreografieën projecteren ze een sterk gevoel van fysieke expressie, benadrukken ze de capaciteiten van de acht dansers in het gezelschap en creëren ze een visueel impactvolle uitvoering. Muziek speelt een cruciale rol in hun werken, met originele composities op maat van elke uitvoering. Het creëert een ritmisch raamwerk en voegt diepte en emotionele resonantie toe. De thema’s die zij behandelen, tonen een diepgaande betrokkenheid bij de complexiteit van het menselijk bestaan. Ivgi&Greben betrekken het publiek op zowel emotioneel als zintuiglijk niveau en moedigen hen aan om na te denken over hun eigen leven en de bredere menselijke conditie, waardoor een blijvende indruk wordt gegarandeerd.

Samenvattend is Ivgi&Greben een hedendaags dansgezelschap dat krachtige lichamelijkheid, speciaal gecomponeerde muziek en verkenning van diepgaande thema’s combineert om voorstellingen te creëren die tot nadenken stemmen en emotionele reacties uitlokken. De visuele en zintuiglijke aspecten van het werk bieden een meeslepende ervaring die nog lang na het einde van de voorstelling resoneert met het publiek.

Biografie

Sinds hun eerste samenwerking in 2003 presenteerden Ivgi&Greben hun danswerk zowel nationaal als internationaal. De choreografen werkten met verschillende dansers over de hele wereld, waaronder gezelschappen in Turkije, Korea, Rusland en Zwitserland. Hun werk is op meerdere locaties geprezen en bekroond. In 2011 ontvingen Ivgi&Greben in Moskou de prestigieuze Golden Mask Award voor Beste Choreograaf – Ballet/Hedendaagse Dans voor hun productie This Is Not A Love Song, gemaakt voor het Provincial Dances Theatre in Rusland. Van 2014 tot 2015 waren ze artistiek leider van het Rozbark Theater in Polen, waar ze verdere erkenning kregen voor dit dansstuk. In 2018 creëerde Ivgi&Greben een eerste onafhankelijke productie in Nederland, getiteld We are in Trouble.

In 2021 is het dansgezelschap Ivgi&Greben officieel opgericht in Leeuwarden, gelegen in de provincie Fryslân in Nederland. Met hun acht getalenteerde dansers kunnen Uri Ivgi en Johan Greben nu aan een artistieke reis van lange duur beginnen, waarbij ze eindelijk hun uitgebreide ervaring en artistieke visie naar hun eigen gezelschap kunnen brengen.

Ivgi&Greben creëerde choreografieën voor: Ballet Junior de Geneva, Tanzkompanie Theater St. Gallen, Tanzkompanie Konzert Theater Bern, CH; Nationaal Theaterballet, Praags Kamerballet, CZ; Ballett am Rhein, MiR Dansgezelschap DE; Het dansa, ES; Phoenix Danstheater, Schots Danstheater, Schots Ballet, GB; Szeged Contemporary Dance Company, HU; Balletto Teatro di Torino, IT; Dansgroep Amsterdam, Introdans, Scapino Ballet NL; Rozbark Theater, Wroclaw Opera Ballet, PL; Korea National Contemporary Dance Company, SKR; Moderne dans Turkije, TR; Provinciaal Danstheater, RU; Skânes Dansteater, Norrdans SE.

Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over recente producties van Ivgi&Greben.