All you can dance

Experience

All You Can Dance! is een laagdrempelige workshop voor iedereen die wil bewegen: jong, oud, nog nooit een stap in een dansstudio gezet of al wat meer ervaren. Je maakt mee wat dans kan zijn en hoe de taal van Ivgi&Greben ontstaat uit beweging, beelden, uitdrukking en dynamiek. Centraal staat de wisselwerking tussen het individu en de groep en de verbinding met actuele onderwerpen. De begeleiding is van de choregrafen zelf en/of van de dansers van het gezelschap.

Het gaat erom, door de beleving van dans en de deelname aan creatieprocessen die eraan voorafgaan, tot gevoel en begrip voor dans te komen: de missie is om de fysieke ervaring en het gevoel van de danstaal in een specifieke voorstelling over te brengen. Niet het begrijpen maar het ervaren van dans is belangrijk.

Bijvoorbeeld: emoties uitdrukken
De workshop begint met een warming-up. Dan probeert iedereen houdingen uit die een bepaalde emotie uitdrukken. Samen bouwen/creëren we groepsopstellingen of tableaus gebaseerd op de bewegingsstijl van Ivgi&Greben. Deze houdingen worden in een reeks gezet en vormen de basis voor een bewegingsphrase waarin alle deelnemers een rol krijgen.  

Zo ondervind je aan den lijve: 
– Hoe een groep ontstaat uit een losse hoeveelheid individuen
– of, hoe bijvoorbeeld een conflictsituatie zich ontwikkelt door houding en groepering
– en, hoe je puur met het lichaam ervaart en tot verbeelding komt.

De emancipatie van allerlei verschillende en ook afwijkende lichaamstypes: bijv. een duet van een professionele danser met een niet-danser.

Klik hier voor meer informatie over All You Can Dance en tickets.

Rond voorstellingen
Met het context programma rond voorstellingen en de benaderbaarheid van Ivgi&Greben in de uitwisseling met het publiek, komen mensen tot begrip voor dans en in aanraking met de bevrijdende kracht ervan. Als individuele toeschouwer of deelnemers worden zij zich bewust van de ongedachte, expressieve mogelijkheden (niet de onmogelijkheden) van hun eigen lichaam. Zij ervaren hoe zo betekenis en schoonheid kan ontstaan en komen in aanraking met de magie van het theater, achter de schermen. 

De werking van het theater als magische plek en de kennismaking met theatrale middelen en artistieke drijfveren van de danskunst.