All You Can Dance!

Experience

All You Can Dance! is een laagdrempelige workshop voor iedereen die wil bewegen: jong, oud, nog nooit een stap in een dansstudio gezet of al wat meer ervaren. Je maakt mee wat dans kan zijn en hoe de taal van Ivgi&Greben ontstaat uit beweging, beelden, uitdrukking en dynamiek. Centraal staat de wisselwerking tussen het individu en de groep, en de verbinding met actuele onderwerpen. De begeleiding is van de choreografen zelf en/of van de dansers van het gezelschap.

Door deelnemers dans te laten beleven, willen we gevoel voor dans laten ervaren. Daarmee kunnen we de fysieke ervaring en het gevoel van de danstaal in een specifieke voorstelling overbrengen. Niet het begrijpen, maar het ervaren van dans is belangrijk.

Bijvoorbeeld: emoties uitdrukken
De workshop begint met een warming-up. Dan probeert iedereen houdingen uit die een bepaalde emotie uitdrukken. Samen bouwen/creëren we groepsopstellingen of tableaus gebaseerd op de bewegingsstijl van Ivgi&Greben. Deze houdingen worden in een reeks gezet en vormen de basis voor een bewegingsphrase waarin alle deelnemers een rol krijgen.  

Zo ondervind je aan den lijve: 
– Hoe een groep ontstaat uit een losse hoeveelheid individuen
– of, hoe bijvoorbeeld een conflictsituatie zich ontwikkelt door houding en groepering
– en, hoe je puur met het lichaam ervaart en tot verbeelding komt.

De emancipatie van allerlei verschillende en ook afwijkende lichaamstypes: bijv. een duet van een professionele danser met een niet-danser.

Op de maandagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur kun je meedoen. De lessen vinden plaats in onze dansstudio, gevestigd op de tweede verdieping van de Blokhuispoort in Leeuwarden. Deelname aan een losse les kost €8,- per persoon, bij afname van 10 of meer lessen is de bijdrage €5,- per persoon, per les. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Rond voorstellingen: Experience
Ons context-programma krijgt o.a. vorm middels inleidingen, workshops en informele (na)gesprekken. We benadrukken met de Experience onze benaderbaarheid in de uitwisseling met het publiek. Zo hopen wij deelnemers te laten ervaren dat dans veel te bieden heeft, op fysiek vlak, maar ook op mentaal- en intellectueel vlak. We doen een handreiking om tot begrip voor dans te komen en zo de bevrijdende kracht ervan te laten ervaren. Mensen worden zich bewust van de expressieve mogelijkheden van hun eigen lichaam. Ze ervaren hoe betekenis en schoonheid van beweging kan ontstaan en komen in aanraking met de magie van het theater, achter de schermen.