Nieuws

Nieuw onderkomen in de Blokhuispoort

Ons dansgezelschap betrekt de oude gevangengymzaal in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Daarmee is een eigen huis voor het internationale gezelschap een feit. Het choreografen duo Johan Greben en Uri Ivgi zijn dit jaar hun eigen dansgezelschap gestart in de Friese hoofdstad. Na een lange carrière van dansvoorstellingen maken voor gezelschappen over de hele wereld, komt de droom uit van een eigen gezelschap, met steun van onder andere de provincie Fryslân. Johan Greben brengt hiermee zijn rijke, artistieke ervaring terug naar de plek waar hij als klein jongetje begon te dansen.


Een zoektocht door de stad naar de perfecte plek om de droom te verwezenlijken, heeft geleid naar de Blokhuispoort. Hier is een prachtige ruimte gevonden, die ooit door de gevangenen als gymzaal werd gebruikt.
Intussen krijgt het Ivgi&Greben dansgezelschap vorm, de eerste repetities starten deze maand. De acht nieuwe dansers vestigen zich in Leeuwarden en zijn afkomstig uit heel Europa: Bettina uit Hongarije, Coline uit Frankrijk, Manon uit Friesland, Noa uit Vlaanderen, Fabrizio en Christian uit Italië, Daniel uit Spanje en Gaspard uit Frankrijk. Zij zijn de komende jaren verbonden aan het gezelschap en brengen samen met Uri Ivgi en Johan Greben veel internationale ervaring naar Leeuwarden.


Het gezelschap heeft hun première in stadsschouwburg De Harmonie op 25 september met de voorstelling ‘Nice to meet you!’, waarin ze zich voorstellen en graag kennis willen maken met Leeuwarden, vervolgens zal de voorstelling te zien zijn in meerdere plekken in en buiten Friesland.