Nieuws

Ivgi&Greben deze zomer te zien in Onegin van Opera Spanga

Wij zijn trots dat we bekend kunnen maken dat we deze zomer een samenwerking hebben met Opera Spanga. “Jevgeni Onegin…” Nooit werd een naam in een theatraal werk met meer verlangen uitgesproken dan door Tatjana in de opera Jevgeni Onegin van de componist der componisten Pjotr Iljitsj Tsjaikovski gebaseerd op de gelijknamige roman van Aleksandr Poesjkin. Zelden werd een vrouw pijnlijker afgewezen dan Tatjana door Jevgeni.

Deze uit zijn voegen barstende opera nodigt uit voor nog meer dan zang.Opera Spanga vroeg Ivgi&Greben, het internationale dansgezelschap, gevestigd in onze eigen provincie Fryslân, om deze onovertroffen pijnlijk romantische opera om te zetten in theater wat z’n weerga niet kent.

Van 20 juli t/m 5 augustus spelen we in Spanga in een half open tent met uitzicht op het eindeloze berkenlandschap van de Rottige Meente.

U ziet Aylin Sezer als Tatjana, David Visser als Jevgeni Onegin, Itzel Medicigo als Olga, Juan Carlos Echeverry als Lenski, Catrin Wyn Davies als Larina, Annelies Lamm als Filippjevna, Galen Dole als Vorst Gremin en Aaike Nortier als  Monsieur Triquet, het Spanga Festival Koor en Orkest en de krachtige dansers van Ivgi&Greben onder muzikale leiding van Tjalling Wijnstra in een regie van Corina van Eijk, Uri Ivgi en Johan Greben.

Het artistieke team bestaat uit Tania Ballve Fernandez (kostuum ontwerp), Pieter van Rooy en Edu de Jonge (decorontwerp), Henk Post (lichtontwerp), Laura de Jonge (makeup&haar ontwerp). De productie is in handen van Ype Terwisscha van Scheltinga, Amarins 

Geveke en Ewa Pradzynska-Kostecka.

Speeldata:

20, 22, 25, 27, 29 juli, 1,3 en 5 augustus

Kaarten voor onze zomerproductie en onze inmiddels bekende diners zijn te koop via:

https://www.operaspangatickets.nl/Onegin/