Nice to meet you!

Nice to meet you!

Leiden, Nijmegen, Amsterdam

Een intieme en speelse dansvoorstelling die de uitersten van de mens in zich verenigt.

Het Ivgi&Greben gezelschap schept een lyrische choreografie van solo’s en duetten die als een ketting aaneengeregen zijn. Het wordt een persoonlijke ontmoeting, dichtbij. Als publiek maken we kennis met de virtuositeit van acht bijzondere dansers, nieuw in Nederland: Anastasia uit Griekenland; Daniel uit Spanje; Gaetano, Greta, Ludovico en Sofia uit Italië; Sara uit Noorwegen en Senne uit Nederland. Nice to meet you!

Maar zij maken ook kennis met elkaar: Wie ben je? Wat maakt je blij, wat maakt je droevig? Wat is belangrijk voor jou? Wat zijn jouw plannen, waar droom je van?

We zoeken toenadering op een manier die bij ons past – voorzichtig of direct. We zoeken naar de goede uitdrukking, bekijken elkaar en voelen elkaars nabijheid. Wie is die ander? (Wie is die danser, wie ziet het allemaal gebeuren in het publiek?) Nice to meet you! is een verwelkoming van het publiek in de weelderige tuin van Ivgi&Greben dans. De sfeer is intiem, verbindend, ontspannen, alsof je de dansers kan aanraken en alsof performers en publiek een geheim delen. De benaderbaarheid van de individuele ‘stem’, persoonlijkheid en virtuositeit van de danser staat centraal. Wanneer de dansers dan in een ‘echte’ dansvoorstelling in het theater te zien zijn, zal het publiek zich deze meer persoonlijke kennismaking herinneren.

Nice to meet you! is een dansperformance zonder vierde wand. De dansers zijn zichzelf en brengen alle bewegingservaringen uit een dansverleden van eerdere uitvoeringen met zich mee. Hun lichaam werkt als een professioneel en persoonlijk archief. Zij gaan in dialoog met het dansmateriaal van Ivgi&Greben door een reactie in hun eigen fysionomie te laten ontstaan. Zo vormt zich een kettingreactie die zich uit en wordt doorgegeven in solo’s en duetten, vloeiend van de één naar de ander.

Voorstellingen

13 maart 2025
20:15
Leiden, Theater Ins Blau
24 mei 2025
20:15
LUX, Nijmegen
31 mei 2025
20:15
Amsterdam, Meervaart Theater

 

Choreografie: Uri Ivgi en Johan Greben
Dansers: Daniel Flores Pardo, Ludovico Murgia, Gaetano Tricomi, Sofia Lacava, Anastasia Papasakellariou, Greta Cecconi, Senne Reus, Sara Cordes

Dramaturgie: Judith Schoneveld
Muziekcompositie: Tom Parkinson
Lichtontwerp: Wil Frikken
Kostuumontwerp: Uri Ivgi
Techniek: Mathijs van Loo
Foto’s: Nellie de Boer
Teaser: Florian Cats
Trailer: Gerko Jonker

Credits

Uri Ivgi
Uri Ivgi
Choreograaf/artistieke directie
Johan Greben
Johan Greben
Choreograaf/artistieke directie
Daniël Flores Pardo
Daniël Flores Pardo
Danser
Ludovico Murgia
Ludovico Murgia
Danser
Gaetano Tricomi
Gaetano Tricomi
Danser
Sofia Lacava
Sofia Lacava
Danser
Anastasia Papasakellariou
Anastasia Papasakellariou
Danser
Greta Cecconi
Greta Cecconi
Danser
Senne Reus
Senne Reus
Danser
Sara Cordes
Sara Cordes
Danser