Nieuws

Nice To Meet You! gaat in première

Op 25 september 2021 gaat de kennismakingsvoorstelling Nice to meet you! in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden in première. Choreografenduo Ivgi&Greben heeft zich als nieuw dansgezelschap in Leeuwarden gevestigd. Met Nice to meet you! stellen Uri Ivgi en Johan Greben zichzelf en hun acht dansers voor. Na een lange carrière van voorstellingen maken voor gezelschappen over de hele wereld hebben choreografen Uri Ivgi en Johan Greben nu hun eigen dansgezelschap in Friesland. Johan Greben brengt hiermee zijn rijke, artistieke ervaring terug naar de plek waar hij als klein jongetje begon te dansen.

Nice to meet you! is een voorstelling met een lyrische choreografie die de talenten van de individuele dansers presenteert in een reeks solo’s en duetten. De sfeer is intiem, de bewegingstaal is aards: Uri Ivgi, afkomstig uit Israël, brengt moderne dans in het gezelschap, Johan Greben, Leeuwarder van oorsprong, klassiek ballet. Samen verenigen ze uitersten.

Na de première in Leeuwarden, zal de voorstelling in ieder geval te zien zijn in Drachten, Sneek, Franeker en de theaterkerk in Nes.

Nice to meet you!, met (inter)nationaal gezelschap: Manon Adrianow (Friesland), Bettina Jurák (Hongarije), Coline Delgado & Gaspard Schmitt (Frankrijk), Noa van Tichel (Vlaanderen), Fabrizio Di Franco & ​​Christian Leveque (Italië) en Daniel Flores Pardo (Spanje).