Wasted Skin

Wasted Skin

8 locations

Over het intense verlangen naar anderen, naar aanraking

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar fysieke intimiteit ook wel genoemd. Juist nu, met het Coronavirus is het herkenbaar voor iedereen. Maar er is meer; ook door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

In WASTED SKIN verbeelden de dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het willen terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

We zien een toneelbeeld met zones van onbarmhartig licht en koesterende donkerte. De dansers proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige warm/koud mix – emotieloos, soms mechanisch – om deze gevoelens juist voor het publiek extra navoelbaar te maken.

Shows

28 september 2022
20:00
Haarlem, SCHUUR
15 oktober 2022
20:00
LUX, Nijmegen
16 november 2022
20:00
Hengelo
19 november 2022
20:00
Breda, Chassé Theater
23 november 2022
20:30
De Harmonie, Leeuwarden
26 november 2022
20:00
Hoofddorp, Schouwburg De Meerse
14 januari 2023
20:30
Den Bosch, Verkadefabriek

Choreografie: Uri Ivgi en Johan Greben
Dansers: Manon Adrianow, Ashley Affolter, Björn Bakker, Daniel Flores Pardo, Matthea Lára Pedersen, Ludovico Murgia, Noa van Tichel & Gaetano Tricomi

Dramaturgie: Judith Schoneveld
Muziekcompositie: Tom Parkinson
Lichtontwerp: Yaron Abulafia
Kostuumontwerp: Natasja Lansen
Decorontwerp: Arjen van der Zwaag
Techniek: Mathijs van Loo
Foto’s & Trailer: Paul Sixta

Productieleiding: Ype Terwisscha van Scheltinga
Zakelijke leiding: Amarins Geveke
Publiciteit: Janneke Vonk

Met dank aan: Provincie Fryslân | Gemeente Leeuwarden | Fonds Podiumkunsten | Stadsschouwburg de Harmonie